49,8312$%0,08
55,4857€%-0,01
66,2668£%-0,14
6.491,08%-0,15
4.050,68%-0,23
%
18:03
Ekvador’un başkenti Quito’da etkili olan şiddetli sağanak ve dolu, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Kısa sürede cadde ve sokaklarda biriken sular, özellikle kentin kuzeyindeki bölgelerde sele dönüştü.
Yerel basında yer alan haberlere göre, Las Casas bölgesinde sel suları sokak kenarlarında ve yollarda bulunan araçları sürükledi. Versalles ve Luis Mosquera Narváez caddelerinin çevresinde suyun şiddeti nedeniyle araçlar kontrolsüz biçimde hareket etti. Bölgede bazı evleri su bastığı ve bir konut kompleksindeki duvarın yıkıldığı bildirildi.
Şiddetli yağış ve dolu, Quito’nun merkez ve kuzey kesimlerinde de etkisini gösterdi. Colón, 9 de Octubre ve Amazonas caddelerinde su birikintileri oluşurken bazı araçlar ilerlemekte güçlük çekti.
10 de Agosto Caddesi ile Francisco de Orellana Bulvarı’nın kesişimindeki alt geçit, biriken sular nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, bazı yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışma yürüttü.
Selin etkili olduğu bölgelerde itfaiye ekipleri ve trafik görevlileri müdahalede bulundu. Ekipler, su biriken yolların temizlenmesi ve ulaşımın yeniden sağlanması için çalışma başlattı.
Yerel basına yansıyan ilk bilgilerde, olayın yol açtığı toplam hasar ve olası can kayıplarına ilişkin kesin bir bilanço açıklanmadı.
Elif Yeşil Haberler.com
1
Bolu’da otoyolda sağanakta şarampole yuvarlanan araçtaki 2 kişi yara almadı
25272 kez okundu
2
Sedat Peker’le fotoğrafı gündem olmuştu! Üşümezsoy’dan dikkat çeken sözler
1295 kez okundu
3
Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett’tan seçim sonrası ilk açıklama: Hükümet kurmak için görüşmelere başladık bile
1270 kez okundu
4
Bakanlık yetkilisi Çakal, TAGEM’in gen kaynaklarını 49 enstitüyle koruduğunu söyledi
971 kez okundu
5
Buzlar eriyince Ötzi gibi kalıntılar ortaya çıkıyor, kurtarmak için kısa süre var
917 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.