49,7844$%0,07
55,5000€%-0,21
66,3704£%-0,02
6.494,21%1,07
4.056,30%0,98
%
05:46
Ticaret Bakanlığı, internet üzerinde tüketicileri yanıltan emlak ilanlarına karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bakanlık, internet ortamında satış fiyatını 2 milyon TL olarak ilan eden ancak arayan müşterilere bu rakamın ev bedeli değil peşinat olduğunu söyleyen bir emlak şirketine 28 bin 620 TL idari para cezası kesti.
İç Ticaret Genel Müdürlüğü Sektörel Ticaret ve Taşınır Rehni Dairesi ekipleri, sosyal medyaya yansıyan paylaşımlar üzerine harekete geçti. İnternetteki ilan platformunda satış fiyatı 2 milyon TL olarak gösterilen daireyi mercek altına alan yetkililer, ilanı veren emlak şirketinin kendilerini arayan alıcı adaylarına bu tutarın nihai satış fiyatı olmadığını, aslında talep edilen peşinat miktarı olduğunu ilettiğini tespit etti. İncelemelerin ardından Bakanlık, ‘yanıltıcı ilan’ gerekçesiyle ilgili firmaya 28 bin 620 TL ceza uyguladı.

Bölgede benzer yöntemlerle vatandaşları yanıltan çok sayıda ilan sahibine de aynı cezaların kesildiğini ve incelemelerin genişletilerek sürdüğünü belirten Ticaret Bakanlığı yetkilileri, yayımladıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İlanlarda belirtilen fiyatlar tüketiciyi yanıltmak için kullanılamaz. Vatandaşımızı gerçeği yansıtmayan bilgilerle peşinden koşturmak, zamanını ve emeğini boşa harcamak kabul edilemez. Ticaret Bakanlığı olarak tüketicilerimizin haklarını korumaya, yanıltıcı ilanlara karşı mevzuatımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Vatandaşımızı mağdur eden hiçbir uygulamaya göz yummayacağız.”
1
Bolu’da otoyolda sağanakta şarampole yuvarlanan araçtaki 2 kişi yara almadı
23176 kez okundu
2
Sedat Peker’le fotoğrafı gündem olmuştu! Üşümezsoy’dan dikkat çeken sözler
1287 kez okundu
3
Bakanlık yetkilisi Çakal, TAGEM’in gen kaynaklarını 49 enstitüyle koruduğunu söyledi
963 kez okundu
4
Buzlar eriyince Ötzi gibi kalıntılar ortaya çıkıyor, kurtarmak için kısa süre var
911 kez okundu
5
Isparta Sütçüler’deki Yazılı Kanyon’da mahsur 13 kişiden 3’ü kurtarıldı, 1 kişi öldü
810 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.