49,9411$%0,08
55,8702€%-0,04
66,9472£%0,08
6.404,55%-0,75
3.983,78%-0,93
%
12:42
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen resmi törenin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin tören alanından ayrılırken merdivenlerde kol kola yürümesi dikkat çekti.
Kamuoyuna yansıyan görüntülerin ardından İYİ Parti içinden gelen tepkiler ve parti kurmaylarının açıklamaları tartışmaları beraberinde getirdi.
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından söz konusu görüntüleri paylaşarak Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na tepki gösterdi.
Usta, paylaşımında Bahçeli ile Dervişoğlu’nun kol kola yürüdüğü görüntüleri kabul etmediğini ifade etti.
Yaşanan gelişmelerin ardından Nefes yazarı Aytunç Erkin’in sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, konuyla ilgili kapsamlı değerlendirmesini daha sonra yapacağını belirtti.
Mevcut siyasi iklimdeki kutuplaşmaya dikkat çeken Dervişoğlu, ortada izaha muhtaç bir durum bulunmadığını ifade etti.
Sistemden kaynaklanan kutuplaşma nedeniyle siyasette insani ilişkilerin bile tartışma konusu haline getirildiğini belirten Dervişoğlu, yaşananlara anlayışla yaklaştığını söyledi.
İYİ Parti lideri, üstlendiği siyasi sorumluluk nedeniyle karakterinden taviz veremeyeceğini de vurguladı.
Dervişoğlu, Erhan Usta’nın açıklamalarına ilişkin soruya ise değerlendirmesini ertesi güne bıraktığını belirterek yanıt verdi.
Görüntülere ilişkin bir açıklama da İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan geldi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile siyasi muhalefet içinde olduklarını belirten Türkkan, bu muhalefetin gerekçelerinin geçerliliğini koruduğunu ifade etti.
Ancak Bahçeli ile şahsi bir husumetlerinin bulunmadığını vurgulayan Türkkan, MHP liderinin şahsen hasımları olmadığını söyledi.
Türkkan, Bahçeli’nin yaşça büyük bir siyasetçi olduğunu belirterek kendisine saygı ve hürmet göstermekte eksiklik göstermemeye çalıştıklarını kaydetti.
İlgili Haberler
Kol kola görüntülerin perde arkası: Dervişoğlu’nun en yakını o anları anlattı
İYİ Parti’de Bahçeli tartışması: Erhan Usta ve Mehmet Aslan ayrıştı
Anıtkabir’de soğuk rüzgarlar! Kılıçdaroğlu tokalaştı, Özel arkasına bile bakmadı
Bahçeli ve Dervişoğlu’nun Anıtkabir’de kol kola yürümesi İYİ Partili Usta’yı kızdırdı
Anıtkabir’de dikkat çeken görüntü! Bahçeli ve Dervişoğlu kol kola yürüdü
Erdem Aksoy Haberler.com
1
Meteoroloji saat verdi: İstanbul dahil 45 ilde alarm
4015 kez okundu
2
Sedat Peker’le fotoğrafı gündem olmuştu! Üşümezsoy’dan dikkat çeken sözler
1299 kez okundu
3
Bakanlık yetkilisi Çakal, TAGEM’in gen kaynaklarını 49 enstitüyle koruduğunu söyledi
976 kez okundu
4
Buzlar eriyince Ötzi gibi kalıntılar ortaya çıkıyor, kurtarmak için kısa süre var
923 kez okundu
5
Isparta Sütçüler’deki Yazılı Kanyon’da mahsur 13 kişiden 3’ü kurtarıldı, 1 kişi öldü
812 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.