45,3644$% 0.02
53,5108€% -0.05
6.904,27%0,43
11.202,00%0,35
44.655,00%0,55
4.737,63%0,49
02:00
CHP’den istifa edip AK Parti’ye katılacağı öğrenilen, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın yaklaşık 6 ay önce katıldığı televizyon programındaki açıklamaları sosyal medyada yeniden paylaşılmaya başlandı.
Köksal, o dönem TGRT’de katıldığı yayında hakkında çıkan parti değiştirme iddialarını reddetmişti.
Burcu Köksal açıklamasında, “Bu iddia troller tarafından dile getiriliyordu. Zafer Partisi’ne, İyi Parti’ye, AKP’ye geçecek diyorlardı. Beni CHP’ye kabullenmek istemiyor herhalde belli bir kesim. Anadan doğma CHP’liyim. Kapıdan kovdular bacadan girdim. Ben partinin demirbaşlarından biriyim.” ifadelerini kullanmıştı.
Köksal, seçim sürecinde yaşadığı tartışmalara rağmen CHP’den ayrılmadığını da söylemişti.

Açıklamasında, “31 Mart seçimleri öncesi ya kendine başka bir iş bul ya da başka bir parti bul denildiğinde bile ben partimi bırakmadım. Yine parti içerisinde mücadeleme devam ediyorum. Herhangi bir yere gitmiyorum. CHP’de mücadeleme devam edeceğim. Partimde çalışmaya ve mücadeleme devam edeceğim. Doğruya doğru, yanlışa yanlış derim.” demişti.
Uzun süre sessiz kalan ve CHP’li yetkililerin telefonlarına çıkmadığı öne sürülen Burcu Köksal, son olarak gazeteci Barış Yarkadaş’a yaptığı açıklamada AK Parti’ye katılacağını doğrulamıştı.
Köksal’ın, “Salı günü genişletilmiş il başkanları toplantısında AK Parti’ye katılıyorum. Bu kararın arkasında herhangi bir tehdit ya da baskı yoktur. Hakkımda herhangi bir soruşturma da bulunmamaktadır.” dediği aktarıldı.
Kaynak: Haberler.com

1
Siyaset kulisleri alev alev! 4 belediye başkanı daha AK Parti’ye katılıyor
3401 kez okundu
2
Okul saldırıları sonrası İzmir’de çekildiği söylenen görüntü tartışma yarattı
1058 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni anayasa mesajı: Bu ayıbı gidermek, Türk siyasetinin boynunun borcudur
558 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonunun ekran fotoğrafına bakın
533 kez okundu
5
İran Meclis Başkanı Galibaf’tan ABD’ye sert rest: Tüm seçeneklere hazırız, şaşıracaklar
531 kez okundu