45,0454$% 0.03
52,8152€% -0.06
6.815,39%0,02
11.071,00%0,48
44.108,00%0,49
4.698,16%-0,19
02:00
Almanya’nın Sarstedt kentinde gerçekleşen ve profesyonelliğiyle parmak ısırtan bir soygun, dünya basınında geniş yankı buldu. Bild gazetesinin haberine göre, Atelva Media GmbH şirketinin deposuna giren maskeli şüpheliler, yalnızca 10 dakika içerisinde piyasa değeri yaklaşık 850 bin Euro olan 4 bin adet akıllı telefonu çalarak kayıplara karıştı.
Bild Gazetesi’nni haberine göre, 10 Nisan gecesi gerçekleşen olayda hırsızlar, 500 metrekarelik deponun kepenklerini ve iç kapılarını kırarak doğrudan hedefe yöneldi. Operasyonun kalbi sayılan, alüminyum kapıyla korunan 20 metrekarelik özel bölüme ulaşan zanlılar, kapıyı açmak yerine alt kısmını bükerek içeri sızdı. Şirket sahibi Tarık Aziz, zanlıların spor çantalarını kapının altından içeri iterek telefonları süratle doldurduklarını belirtti.
Soyguncular 10 dakika içinde 4 bin adet akıllı telefonu çantalara doldurmayı başardı. Zararın 850 bin Euro civarında olduğu belirtiliyor.

Depo 24 saat boyunca kameralar ve modern alarm sistemleriyle korunmasına rağmen, hırsızların teknolojik bir yöntem kullandığı ortaya çıktı. Soygun sırasında jammer (sinyal kesici) kullanan şüpheliler, alarmın devreye girmesini engelledi. Güvenlik sistemi 10 dakika sonra aktif hale gelerek ortama sis bombaları fırlatmasına rağmen, zanlılar çoktan kaçmıştı.
Büyük bir maddi kayba uğrayan iş insanı Tarık Aziz, faillerin yakalanması için eşine az rastlanır bir ödül vaat etti. Aziz
zanlıların kimliğini ortaya çıkaracak bilgi paylaşan kişi ya da kişilere 50 bin Euro ödül vereceğin duyurdu. 100 bin Euro ek ödül ise çalınan ürünlerin iade edilmesi durumunda ödenecek.
Hildesheim Savcılığı, soygunun en az üç kişi tarafından gerçekleştirildiğini doğrularken kameralara yansıyan tek bir görüntüde, maskeli iki kişinin alüminyum kapıyı zorladığı anlar saniye saniye kaydedildi.
Yetkililer, soruşturmanın gizliliği ve güvenliği nedeniyle henüz operasyonel detayları kamuoyuyla paylaşmıyor.
Elif Yeşil Haberler.com

1
Dünyayı tedirgin eden itiraf ABD’den geldi: Savaş sona erse bile…
435 kez okundu
2
Dünya rahat bir nefes almaya hazırlanırken Kim Jong-Un füze fırlattı
422 kez okundu
3
İran, bir ABD savaş uçağını daha düşürdü
361 kez okundu
4
Dünya Kupası’ndan ekonomiye 80 milyar dolarlık katkı
197 kez okundu
5
Çin’de aqua parkta korku dolu anlar: Kaydırakta mahsur kaldılar
69 kez okundu