DOLAR

45,0379$% 0.19

EURO

52,8518% 0.28

GRAM ALTIN

6.814,23%0,53

ÇEYREK ALTIN

11.081,00%0,31

TAM ALTIN

44.148,00%0,32

ONS

4.708,82%0,34

Sabah Vakti a 02:00
Bolu AÇIK 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

İşte İstanbul’daki TOKİ’nin örnek daireleri! Kuralar yarın çekiliyor

Tabelamarketi.com.tr
Tabelamarketi.com.tr

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında İstanbul’da inşa edilmesi hedeflenen sosyal konutlara ilişkin örnek daireler Başakşehir’de basına tanıtıldı.

Özen Rot Balans

ÖRNEK DAİRELER GÖRÜNTÜLENDİ

Vatandaşların depreme dayanıklı, güvenli ve modern konutlara erişimini sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında kentte yapılacak konutlara ilişkin örnek daireler görüntülendi. TOKİ tarafından Kayaşehir’de belirlenen alana 1 adet 2+1, 2 adet de 1+1 şeklinde inşa edilen örnek daireler basın mensuplarına gösterildi.

Bugüne kadar “50 bin”, “100 bin” ve “İlk Evim-250 Bin Sosyal Konut” gibi projelerle Türkiye genelinde 1 milyon 750 binden fazla sosyal konut inşa edilirken 7 milyona yakın dar gelirli güvenli, sağlam ve modern yuvaya kavuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Ev Sahibi Türkiye” sloganlı Yüzyılın Konut Projesi ile de Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi için harekete geçildi. 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilecek proje kapsamında, en az 2 milyon kişi bu konutlarla daha sağlam, afetlere dirençli, güvenli, modern konutlarda yaşayacak.

Özen Rot Balans

İSTANBUL’DA 1.2 MİLYON BAŞVURU

Proje kapsamında şehirlerin barınma ihtiyacı, nüfus yoğunluğu ve ekonomik yapısı dikkate alınarak planlanan 500 bin sosyal konut için başvurular 10 Kasım-19 Aralık 2025’te alındı. Projeye ise 8 milyon 840 bin kişi başvurdu.

Özen Rot Balans

Tüm kriterleri karşılayan 5 milyon 242 bin kişinin başvurusu geçerli kabul edildi. En fazla başvuru da 1 milyon 235 bin 169’la İstanbul’da yapıldı.

İSTANBUL’A ÖZEL GELİR ŞARTI

Proje kapsamında İstanbul’da başvuru ve ödeme koşulları Anadolu illerinden farklı tutuldu. Hane halkı aylık net geliri İstanbul için en fazla 145 bin lira, diğer iller için 127 bin lira olarak belirlendi.

ÖDEME KOŞULLARI

İstanbul’da 2+1 ve 1+1 konutlar inşa edilmesi planlanıyor. Bu konutların yüzde 10 peşin, 240 ay vade ve 7 bin 313 liradan başlayan taksitlerle dar gelirli vatandaşlara sunulması hedefleniyor.

KURALAR YARIN

Hak sahiplerini belirleyecek kura çekiminin yarın (25 Nisan) başlayıp, 3 gün sürmesi planlanıyor.

Özen Rot Balans

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde yarın saat 14.00’te düzenlenecek kura törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılması bekleniyor.

İŞTE ÖRNEK DAİRELER:

Özen Rot Balans

Kaynak: AA / Fatma Nur Duman Arı

Özen Rot Balans
Özen Rot Balans
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

HIZLI YORUM YAP