45,3644$% 0.02
53,5108€% -0.05
6.904,27%0,43
11.202,00%0,35
44.655,00%0,55
4.737,63%0,49
02:00
23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 106. yıl dönümü, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Gaziantep’te de coşkuyla kutlandı. Kutlamalara ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vakkas Acar ve il yönetiminin protestosu damga vurdu.
CHP yönetimi, törende küçük öğrencilerden oluşan mehter takımı gösteri yaptığı sırada arkasını dönerek sahnelenen performansı protesto etti. Protesto gerekçelerini açıklayan CHP İl Başkanı Vakkas Acar, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, yani egemenliğin saraydan alınıp millete verildiği böyle bir günde çocuklarımızın hala bu saray kültürüne özendirilmesini protesto ediyoruz. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bunu kabul etmediğimizi göstermek amacıyla da o saf, tertemiz çocuklarımıza yapmak istedikleri bu özentiye karşı olduğumuzdan dolayı izlemedik ve onlara arkamızı döndük. Kesinlikle mehter takımına tepki gösterdik” dedi.
Olaya ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den ilk yorum geldi. TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonu sonrası konuşan Özel, “Mehter de bizim, Fatih de bizim, Ulubatlı Hasan da bizim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bizim, İnönü de bizim, Ecevit de bizim. Bu tarihi kişiliklerden ve onların anılarına saygısızlık yapan hiç kimsenin bu milletin gözünde yeri olmaz. Ben bir şey görmedim ama mutlaka ya bir yanlış anlaşılmadır ya da yanlış açıdır; yoksa öyle kimse mehtere sırtını dönmez bizde.” dedi.

Kaynak: Haberler.com

1
Siyaset kulisleri alev alev! 4 belediye başkanı daha AK Parti’ye katılıyor
3401 kez okundu
2
Okul saldırıları sonrası İzmir’de çekildiği söylenen görüntü tartışma yarattı
1058 kez okundu
3
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni anayasa mesajı: Bu ayıbı gidermek, Türk siyasetinin boynunun borcudur
558 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonunun ekran fotoğrafına bakın
533 kez okundu
5
İran Meclis Başkanı Galibaf’tan ABD’ye sert rest: Tüm seçeneklere hazırız, şaşıracaklar
531 kez okundu