49,5668$%0,07
55,5768€%0,09
65,9797£%0,09
6.600,32%0,07
4.140,88%0,00
%
02:00
(İSTANBUL) – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün oğlu Ömer Sarıgül ile eski eşi Aylin Kotil ile gazeteci Murat Ağırel‘in de aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Alman vatandaşı iki kişinin, “yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarlı paraların aklanmasına yönelik işlemler gerçekleştirildiği” iddiası üzerine başlatılan soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, fon krizi haberleri nedeniyle ev hapsinde olan gazeteci Murat Ağırel, YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün oğlu Ömer Sarıgül ile eski eşi Aylin Kotil’in de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı.
17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.
Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden, Ömer Sarıgül, Özgür Bölükbaşı, Sadullah Ergün, Selim Daşdemir, Volkan Aslanbaş, Zekai Erdem, Zekeriya Yasemin, Aylin Kotil, Bayram Özata, Caner Baş, Cavidan Tanrah Artuner, Cihan Durak, Cihat Salman, Murat Ağırel ve Mehmet Ali Aslan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Cemil Vasken Barın ile Uğur Kurtulan ise adli kontrol talebiyle hakimliğe gönderildi.
Hakkında gözaltı kararı verilen Emir Sarıgül’ün, kendisinin emniyete geldiği, işlemlerinin sürdüğü belirtildi.
1
Bolu’da otoyolda sağanakta şarampole yuvarlanan araçtaki 2 kişi yara almadı
7696 kez okundu
2
Isparta Sütçüler’deki Yazılı Kanyon’da mahsur 13 kişiden 3’ü kurtarıldı, 1 kişi öldü
795 kez okundu
3
Isparta’da kanyonda mahsur kalan 14 İHH gönüllüsünden biri öldü! 13 kişi için zamanla yarış
704 kez okundu
4
10 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katıldığı Gelibolu Maratonu sona erdi
687 kez okundu
5
Zonguldak’ta su taşkını nedeniyle jandarma kamyon dışındaki araçları durdurdu
640 kez okundu