49,7756$%0,02
55,3505€%-0,13
66,1632£%-0,11
6.503,53%1,21
4.059,92%1,07
%
05:46
Kayseri‘de Abdullah Gül Üniversitesince (AGÜ) Cumhuriyet’in 103. yılı kutlamaları kapsamında, ” Sümerbank‘tan AGÜ’ye” temalı resim sergisi açıldı.
AGÜ’nün Sümer Kampüsü Ana Fabrika Binası’nda gerçekleştirilen serginin açılışına, Yeni Parti Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Vali Yardımcısı Erdoğan Turan Ermiş ve koleksiyonerlerle davetliler katıldı.
Rektör Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in kuruluşunun 103’üncü yıl dönümünü bu hafta boyunca ilk olarak bu sergiyle coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.
Açılışını yaptıkları serginin önemli olduğunu anlatan Yılmaz, “Sümer Bez Fabrikası, çok uzun yıllar boyunca hem Türkiye’ye hem de Kayseri’ye ekonomik ve sosyal anlamda çok ciddi katkılarda bulundu. Biz de üniversite olarak o katkıları eğitimle, bilimle başka bir yönde ilerletmeye çalışıyoruz. Sergi bu yüzden anlamlı.” diye konuştu.
Milletvekili Genç de geçmişte Sümerbank Bez Fabrikası olarak hizmet veren tesisin günümüzde üniversite olarak gençlerin eğitim yuvası olduğunu, bu yüzden oldukça anlamlı olan bu serginin açılışını yapmanın önemli olduğunu dile getirdi.
Vali Yardımcısı Erdoğan Turan Ermiş ise sanayide, mimaride, bilimde ve teknolojide dünyayla rekabet edebilecek gençlerin yetişmesini sağlayacak tesislerden birinin de AGÜ olduğunu ve onun için bu gibi mekanları korumanın oldukça önemli olduğunu ifade etti.
AGÜ öğrencisi Mustafa Karakaya’ya, koleksiyonerlere ve üniversiteye ait 103 eserin yer aldığı sergide, üniversitenin kurulu olduğu ve geçmişte Sümerbank Bez Fabrikası olan yerleşkenin tarihi ve dönüşümü anlatıldı.
1
Bolu’da otoyolda sağanakta şarampole yuvarlanan araçtaki 2 kişi yara almadı
23915 kez okundu
2
Sedat Peker’le fotoğrafı gündem olmuştu! Üşümezsoy’dan dikkat çeken sözler
1289 kez okundu
3
Bakanlık yetkilisi Çakal, TAGEM’in gen kaynaklarını 49 enstitüyle koruduğunu söyledi
964 kez okundu
4
Buzlar eriyince Ötzi gibi kalıntılar ortaya çıkıyor, kurtarmak için kısa süre var
913 kez okundu
5
Isparta Sütçüler’deki Yazılı Kanyon’da mahsur 13 kişiden 3’ü kurtarıldı, 1 kişi öldü
810 kez okundu