49,7781$%0,07
55,6529€%0,10
66,4965£%0,16
6.427,96%0,04
4.011,44%-0,14
%
05:46
Libya Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Libya ile ilgili tahkir edici ifadeleri nedeniyle ABD’nin Trablus’taki maslahatgüzarını bakanlığa çağırdı.
Libya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, karşılıklı saygı, ulusal egemenliğin korunması ve diplomatik normlara bağlılığın devletler arası ilişkilerin temel ilkeleri olduğu vurgulandı.
Açıklamada, Trump’ın ifadeleri nedeniyle ABD’nin Trablus’taki maslahatgüzarının bakanlığa çağrılarak protesto notası verildiği ifade edildi.
Notada, Trump’ın ifadeleriyle ilgili resmi bir açıklama yapılarak ifadelerin düzeltilmesinin talep edildiği aktarıldı.
Açıklamada ayrıca, Bakanlığın egemen bir devlet olarak Libya’nın ve halkının onurunu zedeleyecek, itibarını baltalayacak ya da seçim tartışmaları ve iç siyasi hesaplara dahil edecek her türlü açıklamayı reddettiğini vurgulandı.
ABD medyasına yansıyan haberlerde, ABD Başkanı Trump dün Georgia eyaletinde yaptığı seçim mitingindeki konuşmasında, Libya, Yemen, Somali ve Haiti gibi ülkeleri hedef alan tahkir edici sözlerin yanı sıra “terörle enfekte olmuş ülkeler” ifadelerini kullanmıştı.
Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de, ABD Başkanı Donald Trump’ın Libya hakkında kullandığı “tahkir edici” sözlerine “ABD ile ilişkilerimizi karşılıklı saygı temelinde sürdürüyor, Libya’nın ve halkının onurunun seçim tartışmalarının konusu olmasını asla kabul etmiyoruz.” ifadeleriyle tepki göstermişti.
Umut Halavart Haberler.com
1
Bolu’da otoyolda sağanakta şarampole yuvarlanan araçtaki 2 kişi yara almadı
19649 kez okundu
2
Sedat Peker’le fotoğrafı gündem olmuştu! Üşümezsoy’dan dikkat çeken sözler
1285 kez okundu
3
Bakanlık yetkilisi Çakal, TAGEM’in gen kaynaklarını 49 enstitüyle koruduğunu söyledi
962 kez okundu
4
Buzlar eriyince Ötzi gibi kalıntılar ortaya çıkıyor, kurtarmak için kısa süre var
911 kez okundu
5
Isparta Sütçüler’deki Yazılı Kanyon’da mahsur 13 kişiden 3’ü kurtarıldı, 1 kişi öldü
808 kez okundu