DOLAR

49,6090$%0,08

EURO

55,5785€%-0,14

STERLİN

66,4170£%-0,14

GRAM ALTIN

6.384,76%-0,62

ONS

3.995,69%-0,72

BİST100

%

Sabah Vakti a 05:44
Bolu PARÇALI AZ BULUTLU 19°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
  • Bolu Yankı Haber
  • Dünya
  • İran Meclisi komisyon başkanı Azizi, İsrail’in yaşanmaz hale geleceğini açıkladı

İran Meclisi komisyon başkanı Azizi, İsrail’in yaşanmaz hale geleceğini açıkladı

İran'dan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Tahran'da yönetimi devirme açıklamalarına sert yanıt geldi. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, İsrail'i bir saatten kısa sürede yaşanmaz hale getirebileceklerini öne sürdü. Azizi, kritik altyapı tesislerinin işaretlendiği bir harita paylaşarak bu noktaları hedef alabilecekleri mesajını verirken ABD Başkanı Trump ise "İran'ı tekrar bombalama ihtimalim var" dedi.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İran’da yönetimi devirmeye yönelik açıklamasının yer aldığı paylaşımı alıntılayarak cevap verdi.

İran’ın milli güvenliğine ve çıkarlarına yönelik herhangi bir girişim karşısında “İsrail’in yaşanmaz hale geleceğini” ifade eden Azizi, bunun kendileri için bir saatten kısa süreceği yorumunu yaptı.

İbrahim Azizi

HARİTA DA PAYLAŞTI

Azizi, ayrıca paylaşımında, İsrail’de yer alan Dimona Nükleer Santrali, köprüler, enerji ve su arıtma tesisleri gibi kritik altyapıların işaretlendiği bir haritaya yer vererek, olası bir çatışmada buraları hedef alabilecekleri imasında bulundu.

TRUMP: İRAN’I TEKRAR BOMBALAM İHTİMALİM VAR

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, İran’ı askeri ve ekonomik açıdan “neredeyse yok ettiklerini” savunarak, Tahran’ın elinde hiçbir şeyin kalmadığını ileri sürdü.

Florida’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Trump, ABD’nin yeniden İran’a saldırıp saldırmayacağı ile ilgili bir soruya “Bu işi sonuna kadar götürmek zorunda kalabilirim ya da belki bir anlaşmaya varırlar. Emin değilim. Her halükarda biz kazanırız. Ancak İran’ı tekrar bombalama ihtimalim var.” yanıtını verdi.

İran’ın kendileriyle anlaşma yapmak istediğini ve bunun mümkün olduğunu ifade eden ABD Başkanı, Tahran’ın olası bir anlaşmaya sadık kalıp kalmayacağından emin olamadıklarını belirtti.

Trump ayrıca, “Onları rahat bıraksaydım, İran bir şekilde nükleer bomba yapmanın bir yolunu bulurdu.” değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ABD'ye sert sözler: Korkaklar her şeyi berbat ettiİran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan ABD’ye sert sözler: Korkaklar her şeyi berbat etti ABD'yi alarma geçiren uyarı! Kaçar gibi personel çekmenin nedeni belli olduABD’yi alarma geçiren uyarı! Kaçar gibi personel çekmenin nedeni belli oldu ABD'den İran'a saldırı sinyali! Tahran'ın korkutan planı ortaya çıktıABD’den İran’a saldırı sinyali! Tahran’ın korkutan planı ortaya çıktı

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP