Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

BİİSTEK.COM

20-01-2017
İsmail AKGÜL

İsmail AKGÜL

"OCAK'TA ÇAY İÇEN GENÇ"
i.akgul61@gmail.com

Ülke olarak son 6 aylık süreci göz önünde bulundurarak bakıyoruz ki ülkemizin Cumhurbaşkanı‘ndan tutunda milletvekillerine kadar her biri ayrı ayrı ülkenin gelecek günleri ve nesli yerine günümüzü ve koltuklarını düşünmekten başka gerçekleştirdikleri bir mücadele yoktur.
Ülkemizin 81 ilinin her bir köşesinde canlı bombalar patlatılırken ülkemizin güzide topraklarının üzerinde hainler askerlerimize ve polisimize kurşun sıkarken gençliğin gündemi başkanlık sistemi olmuş  durumdadır. Millilik ve milliyetçilik duygularından yavaş yavaş uzaklaşmakta olan Türk gençliğini muhatap alacak bir kurum kalmamış derken varlığı yarım asra ulaşmış olan ülkücü hareket her zaman olduğu gibi Türk gençliğinin yanında yer almakta Türk milleti ile aynı safta hareket etmektedir. Ülkü Ocakları gündemin  rehavetini geçmişte yaşamış olduğu tecrübelerle unutmayarak üstüne daha da milliyetçi duyguları genç nesillere benimseterek ülkenin gelecek nesillerine vatan, millet, bayrak ve tarihinin önemini ve bilincini aşılamaktadır. Ne yazık ki ülkenin geleceğine yönelik olan o kadar çok olumsuz koşullara rağmen Ülkü Ocakları çalışmalarını tek kulvarda bırakmamaktadır. Ülkü Ocakları eğitim ve öğretim başta olmak üzere ülkenin üzerinde kuluçkanmış olan başkanlık sistemine rağmen Türk gençliğinin kötü yola sapmalarına engel olmak amaçlı gerek sosyal alanda gerek sınıf sıralarında gerekse tarih bilinci kapsamında ülkemizin gelecek 10 yılının gelecek 20 yılının temellerini atmaya çalışmaktadır.

Bolu Ülkü Ocaklarının çalışmalarını göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapacak olursak eğer son yıllarda Bolu gençliği bir düzen kazanmıştır. Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül’ün gençliğe vermiş olduğu ilgi, alaka ve önemse alışılmışın  dışında tamamen bir sıcak aile ortamını Bolu’ya yansıtmaktadır. İsmail Akgül başkanlığında Bolu Ülkü Ocakları huzur evlerinde yaşamakta olan büyüklerimizi unutmamaktadır. Her bir şehidimiz adına her hafta yapılan çalışmalarla Bolu halkına milli şuur ve bilinci kazandırmaktadır. İl teşkilatına bağlı olarak yürütülen kursları  verilen seminerleri yakından takip eden İsmail Akgül  “ Geleceğimizin teminatı olan Türk gençliği ahlak ve kültür olarak her zaman örnek teşkil etmeye devam edecektir.” demektedir. Gençliğin boş zamanlarını ocakta ki faaliyetlerine davet eden İsmail Akgül  “Ocakta çay içen genç vatana ihanet etmez”  sloganı ile varlığını ailelere benimseterek ocağa çıkan gençlerin anne ve babalarının göğsünü kabartmaktadır.  Bolu Ülkü Ocaklarının çalışmalarına bu şekilde göz attıktan sonra ise özelden genelle gidecek olursak eğer.


Ülkü Ocakları sadece Bolu değil sadece ülkemizde yaşayan insanlara değil her insana kucak açmakta olan bir kuruluştur. Ülkücü hareketin  genel başkanını adeta kendilerine kılavuz almaktadır. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz diyor ki  “Bizim vatan anlayışımız sadece Türkiye Cumhuriyeti Devletinin siyasi sınırları içerisi değildir. Bizim vatan anlayışımız Adriyatik’ten Çin seddine kadar Kırım’dan Kerkük’e kadar uçsuz bucaksız bir deryadır. ” demektedir. Soydaşlarımızı unutmayan Ülkücü hareket Türk gençliğine ve vatanına dün olduğu gibi bu soydaşlarımızın zorluk çektiği dönemlerde de sahip çıkmaktadır. Rahmetli olduğunda Ülkücü Hareketin Başbuğu Alparslan TÜRKEŞ için “Bu millet Alparslan Türkeş’i anlamadı” şeklinde açıklamalar yayınlanmıştır. Bu söylemlerin anlam noktasına baktığımızda “Bu millet Ülkü Ocakları’nı anlamadı” dememek için bugünleri  iyi anlamak bu güzel çalışmaları iyi görmek gerekmektedir.

Yıldıray Çiçeğin bir metninden örnek alarak yazıma son vermek istiyorum. “Bu günleri anlamak için Türk milletinin içinde bulunduğu durumu, kuşatmayı ve yaşadığı sorunları da iyi analiz etmekten geçmektedir. Aksi halde Ülkücü Hareketin özünü ve sözünü anlamak mümkün olmaz.”

 
MAKALEYE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAĞMUR OTO

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ