SAKA SU BOLU

Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

BİİSTEK.COM

21-06-2017
Ertan Benli

Ertan Benli

YOKLUK BİZİ BİTİRDİ
erkanbenli@hotmail.com

Yokluk zor şeydir. Üzer, yıpratır, acıtır, sorgulatır ve hatta bazen isyan ettirir. Evet evet 'bu kadar yok'un içinde ben neden varım' diye düşünürsün. Bu konuda haklılığın tartışılır. Çünkü sen, bu kadar var'ın içinde yok sandıklarının arzusuyla yaşamaktasın. Herkesin yokluğu bir değil tabi, mesela senin yıllardır binebilmek için hayalini kurduğun 100 bin liralık bir araban yoktur, bir başkasının arabaya binebilecek ayakları, senin 10 çeşit yemeğin olduğu sofrada sevdiğin yemekler yoktur, bir başkasının yemek yiyebilecek sofrası. Herkesin yok'u başkadır. Ama o kadar var'ın içindeki yokluk en başkası en acınası.
Dedim ya yokluk bizi bitirdi diye, evet yokluk bizi bitirdi, merhamet yokluğu!
 

Kendine bir bak, elin, ayağın, vücudundaki bütün uzuvların mükemmel bir şekilde çalışmakta, ve hatta sana var olan yok'u sana anlatmakta. Tabi bunu anlamak senin ne kadar anlamak istediğinle doğru orantılı. İnsan kalbinde ne taşırsa dünyayıda öyle görür dostlar. Gözünü para kazanma hırsı, kalbini makam sevdası sarmış bir insanın gönlünde merhamet çiçekleri açması elbette beklenemez.
 

İnsanın insana güveni, sevgisi, verebileceği bir güler yüzü kalmamış. İlişkilerimiz hep menfaatlerimiz kadar. Kişinin karşısındakinden çıkarı var ise adam yerine koyuyor karşısındakini. Menfaatler ve çıkarlar doğrultusunda yapılıyor her şey; çaylar, çikolatalar, ruhu okşayan sözler, güzel karşılamalar hep bir çıkarın habercisi. İşine yaramayacağını düşündüğü adama bir güler yüzü bile ve hatta bırak güler yüzü, yüzüne bile bakmayı zaman israfı sayanlar var. Ama hakikatin, ama hazinenin kırık kalplerde olduğunu bilmiyorlar!
 

Bizler sevmeye, sevilmeye geldik. Bazen bir kuşu bazen bir çiçeği, bazen bir yetimi, bazende o yanımızdan mahçup mahçup geçip giden üstü başı yırtık o güzel çocuğu. Bir tebessüm bile çoğu zaman, insanın eksik yanlarını tamamlayan, yaralarını saran bir yarabandı haline gelebiliyor.
Yok sandığımız şeylerin aslında bizleri biz yapan şeyler olduğunu unutmamalı. İnsan kalbiyle dünyaya gülümserse dünyanında ona gülümsediğini görecektir. Menfaatlerini ve çıkarlarını bir kenara at ve sevmen gerekenleri öyle sev. Göreceksin ki çıkarsız bir sevginin karşılığı da, sana daha önce hiç tatmadığın bir duyguyla ve menfaatsiz bir gülümsemeyle geri dönecek. İnsana insan olduğu için sevgiyle değer ver. Bu sevgi senin kazançsız gördüğün ama şimdiye kadar kazandıklarından daha kıymetli bir şey. Kıymetli olan her şeye değer verdiğin gibi en kıymetlisine de vermen gerekeni ver. Sen sevebildiğin kadar varsın, unutma;
''İnsan arada bir aynada kendine bakmalı,
''güzel miyim?'' diye değil,
''İnsan mıyım?'' diye.''
Sevgi ve Muhabbetle...

MAKALEYE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAĞMUR OTO

gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ