SAKA SU BOLU

Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

BİİSTEK.COM

15-02-2017
Ertan Benli

Ertan Benli

GÜNLÜK HAYATA DAİR..
erkanbenli@hotmail.com

Sevgili Dostlar, öncelikle sizlere karşı içimde beslediğim sevgi, saygı ve muhabbetlerimi iletmekle sözlerime başlamanın en doğru giriş şekli olduğunu düşünmekteyim.

Şairin bir kaç mısrası;

''Farkında Olmalı İnsan… Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı.''

benim sizlere aktarmak istediğim konunun bir nevi giriş cümlesi olarak da kullanılması doğru olur düşüncesine sahibim.

Farkında olmalı insan sevgili dostlar, yaşadığı çevrenin, hayatın, çevresindeki insanların, nelerle meşgul olduklarının, neleri çok değerlendirip neleri göz ardı etmekten çekinmediklerinin farkında olmalı, belki de en çok kendisinin farkında olmalı insan. Neye ne kadar değer verdiğinin, sokakta akşam vakti mendil satan çocuğun kendi evladından ne gibi bir farkı olduğunu fark etmeli. Kendi çocuğunun elindeki o maddi anlamda çok yüksek bir değeri olan telefonun, o mendil satan çocuğun elindeki mendile ne kadar eşdeğer olduğunu fark etmeli!

Kim istemez ki her şeyin en güzeline en iyisine sahip olabilmeyi. Yeni çıkan o çok pahalı telefonun ilk senin elinde olduğu bir düşünsene, veya o çok beğendiğin arabaya kavuştuğunu, yada tam denize sıfır konumlanmış o mükemmel yazlığına sonunda gidebilecek olmanı, bunların hepsi senin için gerçek, hepsine ulaştın, hepsini başardın, hepsi senin. Ne kadar harika bir hayat değil mi? Şimdi bir de senin şuanda sahip olduklarının, hayaline bile ulaşamayacak, yani bir düşünsene ne kadar kötü, insan hayali kadar yaşar derler ama senin şuanda sahip olduğun hayatın hayaline bile ulaşamayacak insanlar var çevrende! Ama sen bunu hiç fark edemedin. Çünkü sizin notalarınız farklı, sen en üst telde yer alırken, o alttaki telde bir köşedeydi hep, ama fark edemedin ki beraber olduğunuzda çok güzel bir şarkının parçası olabileceğinizi, fark edemedin ona yardım ederek kendinden hiç bir şey kaybetmeyeceğini, evet bu zamana kadar fark edememiş olmana çok şey söylenebilir fakat söylemenin pekte bir anlamı olmaz. Sen farkına varmak istediğin kadar farkında olacaksın, uzatmak istediğin kadar uzanacak elin, vicdanın kadar sızlayacak hep kalbin, ve ümit ediyorum ki bu yazıdan sonra daha çok farkında olmak isteyeceksin, bu zamana kadar farkında olman gerekenlerin.

''Dolabında Asılı 25 Gömleğinin Sadece Üçünü Giydiğini,

Ama Arka Sokaktaki Komşusunun O Beğenilmeyen Gömleklere Muhtaç Olduğunu Fark Etmeli İnsan''

Ki sende farkında olacaksın artık. Yaşadığın hayatın bu şekilde farkı olacağının, senin bu dünyada sadece kendin çocukların ve ailen için yer almadığının, sana ihtiyacı olan insanların senin hayatının asıl parçaları olduğunu, sana hiç yokken verenin, sana verdiklerinin sadece senin olmadığını, farkının farkına vardıktan sonra aslında sana renkliymiş gibi gelen o hayatın gerçek renklerine nasıl kavuştuğunu fark edeceksin.

Verecek bir şeyim yok ki diye düşünme sevgili dost unutma ''Tebessüm bedavadır,vereni üzmez, alanı mutlu eder''

Hadi bakalım kalın sağlıcakla. Selam ve dua ile...

MAKALEYE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAĞMUR OTO

gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ