Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

Borazanlar taksi

BİİSTEK.COM

29-06-2020 13:53 Kategori: GÜNCEL | Bölge: Bolu

YEDİGÖLLER YOLU GECEKONDU DOLMUŞ

YEDİGÖLLER YOLU GECEKONDU DOLMUŞ
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Yedigöller yolu üzerinde kurulan derme çatma kaçak işletmeler görüntü kirliliğine neden olurken yapılan kaçak işletmeler gün geçtikçe çoğalıyor."

Yedigöller Milli Parkı, yolun asfaltlanmasının ardından adeta insan akınına uğruyor. Özellikle tatil günleri yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluşuyor. Milli parka ilgi artmaya başlayınca bu durumu fırsat bilen kişiler yol üzerinde kaçak derme çatma satış barakaları oluşturdu.

BOLU TURİZMİNİ ADETA BALTALIYOR

 Yedigöller’e giden ve muhteşem bir doğanın içinden geçen yol üzerine kurulan barakalar doğasever vatandaşların tepkisine neden oluyor. Birkaç gün içinde inşa edilen ve birçoğunun ruhsatı bulunmayan bu işletmeler Bolu turizmini adeta baltalıyor.

İL DIŞINDAN GELİP SATIŞ YERİ YAPAN VAR

 Yol boyu sıralanan barakalarda ızgarada yapılan çeşitli yiyecekler satılmaya devam ediliyor. Kaçak işletmelerde hijyen kurallarına uyulmazken, büyük çoğunluğunda tuvalet bile bulunmuyor. Mantar gibi çoğalan işletmelerin bazıları il dışından gelen kişiler tarafından kurulmuş. Yedigöller’e yakın noktalarda yaylası ve evi bulunan vatandaşlar da durumdan şikâyetçi. Yetkili kurumlar tarafından köy ekmeği ve çeşitli yöresel ürünlerin satış alanı sağlanması ve bu kaçak barakalarda yapılan ticaretin durdurulması bekleniyor. Uzun yıllar boyunca Ayıkayası mevkiinde doğal ürünler satan civar köyüler de durumdan rahatsız. Doğal ürünlerini Yedigöller'i ziyaret etmeye gelen turistlere satarak geçimini sağlayan köylüler, gece kondu işletmelerde ziyaretçilere doğal diyerek farklı ve nerede üretildiği belli olmayan gıdaların satıldığını belirttiler. Bu durumun hem Bolu ismine hem de kendilerine büyük zarar verdiğini söyleyen köylüler, yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istiyor.



HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER GÜNCEL HABERLERİ

YAĞMUR OTO

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ