Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

Borazanlar taksi

BİİSTEK.COM

16-10-2019 11:59 Kategori: GÜNCEL | Bölge: Bolu

Vali Ümit Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Ümit Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi marifetiyle yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Çanakçılar, Tarakçılar ve Yuva Köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi."

Vali Ümit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Tarım ve Ormancılık İl Müdürü İzzet Murat, İl Müftüsü Orhan Genç, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Resul Deveci, DSİ 53. Şube Müdürü Kazım Doğru, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Türk Telekom A.Ş. Bolu İl Müdürü Ahmet Karagün ve Sedaş İşletme Müdür Vekili Levent Şimşek ile birlikte Çanakçılar, Tarakçılar ve Yuva Köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

ŞEHİT BABASI İLE GÖRÜŞÜLDÜ

İl Özel İdaresi yatırımlarını yerinde inceleyip vatandaşlarla bir araya gelmek için düzenlenen köy ziyaretlerine gidilen heyetle Çaydurt’ta buluşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, Çaydurt’ta ikamet eden ve 1984 yılında şehit olan İsmail Şeremet’in babası Mehmet Şeremet ile de görüşerek sohbet edip bir talep ve isteklerini sordu.

İL ÖZEL İDARESİ YATIRIMLARI İNCELENDİ

Bolu Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi marifetiyle 2019 yılı yatırım çalışmaları kapsamında Yuva Köyünde yapılan isale hattı, su deposu, cami inşaatı ve yol genişletme çalışmalarında incelemelerde bulunan Sayın Valimiz Ahmet Ümit, yatırımların son durumları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

“YATIRIMLAR VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

2019 yılı yatırım planında olan çalışmaların ivedilikle bitirilerek vatandaşın kullanıma sunulması gerektiğini belirterek yatırımların vatandaşlarımıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Vali Ümit, incelemeler esnasında Yuva Köyü Kütükçüler Mahallesi Camisi için arsa bağışında bulunan Mustafa Özdemir ile de sohbet ederek arsa bağışından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Vali Ümit ve beraberindeki heyet sırasıyla Çanakçılar, Tarakçılar ve Yuva Köylerini ziyaret ettiler.

YATIRIMLAR HAKKINDA VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Köy ziyaretlerinde Çanakçılar Köy Muhtarı Sinan Soner, Tarakçılar Köy Muhtarı Erdal Çetinkaya, Yuva Köy Muhtarı Murat Erdoğan ve köy sakinleriyle bir araya gelen Vali Ümit, köylerine ve il genelinde yapılan çalışmalar ile ilgili vatandaşlara açıklamalarda bulundu.

“DEVLET OLARAK, MİLLET OLARAK KÖYLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Vatandaşlara bu yıl içinde köylerine yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Vali Ümit, “Devlet olarak, millet olarak köylerimize sahip çıkmalıyız. Valiliğin öncülüğünde İl Özel İdaresi olarak il genelinde tüm köylerimize hizmet götürüyoruz. İlçe merkezlerinde Belediyelerimizin sorumluluk alanları içinde de yaptığımız hizmetlerimiz var. Ama özellikle köylerimizin kanalizasyon, içme suyu, yolu, okulu, camisi vb. bütün ihtiyaçlar İl Özel İdaresi vasıtasıyla karşılanıyor.

2019 yılında köylerimize 65 milyon Tl. yatırım planlaması yaptık. Bu hizmetlerimizin gerçekleşme oranı % 90’lara ulaştı. İnşallah sene sonuna kadar hepsi tamamlanacak. Gittiğimiz yerlerde köylerimizin ihtiyaçlarını sorarak bizzat yerinde talepleri alıyoruz. Bu da bize ihtiyaçları belirleyip bir sonraki yılın planlamasını yaparken mihmandar oluyor. İl genelinde 40 km. sıcak asfalt, 115 km 1. kat asfalt, 233 km 2. kat asfalt yaptık. 600 km asfalt bakımı, onarımı ve 2.000 km stabilize yol bakım onarımı yaptık. Bu da demek oluyor ki 4.500 km olan yol ağımızın 3.000 km’sini elden geçirdik. Yani toplam yol ağımızın % 70’ini elden geçirdik. İl merkezinde ve köylerimizde toplam 160 km içme suyu isale hattı çalışmamız oldu. Köylerimizin genel olarak altyapı ve kanalizasyon sorunları yok.

“VARLIK SEBEBİMİZ İNSANA HİZMET ETMEKTİR”

Devletimizin PKK karşı verdiği ve başlattığı mücadele sebebiyle her zaman olduğu gibi terörü destekleyenler başta olmak üzere milletimize ve devletimize karşı yapılan saldırıya taarruza geçti. Şunu herkes iyi bilmeli ki Kahraman ordumuz 9 Ekim’den itibaren ülkemizin güneyinde Suriye’nin kuzeyinde bulunan teröristleri temizlemek üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır. Hiçbir sivil vatandaşa zarar verilmemesi için ordumuz yavaş yavaş ama emin adımlarla hareket ediyor. Allah kahraman ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Zafer bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin, milletimizin ve askerlerimizin yanında olsun inşallah. Rabbim karada, denizde, havada her zaman ve her yerde kahraman ordumuza güç, kuvvet ve zafer versin. Bize zafer versin ki biz de insanlara hizmet edelim.

Tarih boyunca bizim varlık sebebimiz insanlara hizmet etmek olmuştur ve bundan sonra da öyle olacaktır. Biz tarihimiz boyunca insanlara hiç baskı yapmadık sadece hizmet ettik. Oradaki insanlara huzur sağlamak için ordumuz Barış Pınarı Harekâtına girmiştir ve ordumuza dua edelim. Dualarımızla ve gönlümüzle yanlarında olalım” dedi.

Köy ziyaretlerinde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve isteklerini dinleyen  Vali Ahmet Ümit, Köy sakinlerinin taleplerinin en kısa sürede karşılanması için ilgili kurum müdürlerine gerekli talimatları verdi.



HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER GÜNCEL HABERLERİ

YAĞMUR OTO

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ