Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

Borazanlar taksi

BİİSTEK.COM

07-04-2020 20:49 Kategori: GÜNCEL | Bölge: Bolu

SEYEHAT BELGESİNDE BÜYÜK KOLAYLIK

SEYEHAT BELGESİNDE BÜYÜK KOLAYLIK
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Bolu Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamada zorunlu seyahat etmesi gereken vatandaşlardan istenilen ‘Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi’nin istenildiği halde sorgulamalarda dijital olarak da görüntülenebileceğini duyurdu."

Zorunlu seyahat etmesi gereken vatandaşlarımızdan istenilen ‘Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi’nin e – devlet üzerinden alınmasının ardından vatandaşlarımıza bir kolaylık daha getirildi. İstenilen bu belge artık kolluk kuvvetleri tarafından yapılan sorgulamalarda dijital olarak da görüntülenebilecek.

Fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısı hızlı şekilde yükselen Koronavirüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede önem arz etmektedir.

Bu bağlamda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında veri paylaşım protokolleri imzalanmış olup protokoller kapsamından ilgili birimler sigortalıların hizmetlerine ait bilgilere erişim sağlayabilmektedirler.

Zorunlu seyahat mecburiyetinde olan vatandaşlarımızdan istenilen ‘Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi’ne, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığında çalışan yetkili personel, güzergâhta çalışma sırasında, kontrol noktasında, kontrol ettiği şahsın “Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi”ne dijital ortamda ulaşıp görüntüleyebilecektir.denildi.



HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER GÜNCEL HABERLERİ

YAĞMUR OTO

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ