Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

Borazanlar taksi

BİİSTEK.COM

23-04-2019 21:24 Kategori: GÜNCEL | Bölge: Bolu

Savcı Sayan Başkanlık Koltuğuna Suriyeli Berivanı Oturttu

Savcı Sayan Başkanlık Koltuğuna Suriyeli Berivanı Oturttu
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Ağrı Belediye Başkanlığı koltuğuna 15 Nisan İlkokulu 3/A sınıfı öğrencilerinden Suriyeli Berivan Abbas oturdu."

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Ağrı Belediye Başkanlığı koltuğuna 15 Nisan İlkokulu 3/A sınıfı öğrencilerinden Suriyeli Berivan Abbas oturdu.

Beraberinde okul idaresi, öğretmen ve arkadaşlarıyla belediye başkanlığı binasına gelen Abbas, Başkan Savcı Sayan tarafından karşılandı.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Sayan, arkadaşları tarafından koltuğa Suriyeli kardeşlerinin uygun görülmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Çocukların bayramını kutlayan Sayan, "Belediye Başkanlığımı Suriyeli kardeşime devretmek istiyorum. Berivan bu ülkede Suriyeli bir çocuk olarak eğitim görüyor. Türkiye'deki bütün kardeşleri onu kucaklıyor. Bizim yeni belediye başkanımız Suriyeli Berivan kardeşimiz." diye konuştu.

-"Berivan gibi çocukların ekmeğini kesmeye çalışıyor"

"Umarım bu bazı insanlara da ders olur. Atatürk Suriye cephesinde mücadele vermişti." diyen Sayan, şöyle konuştu: 

"Atatürk, Berivan'ın dedeleri yetim kalmasın diye o zaman büyük mücadeleler vermişti. Ne yazık ki bugün 'Atatürk'ün askeriyim' diyen insanlar, Bolu Belediye Başkanı, Berivan gibi çocukların ekmeğini kesmeye çalışıyor. Bu bir tezattır, çelişkidir. Bunu da Türk halkının vicdanına bırakıyorum. Biz Ağrı'daki çocuklarla birlikte Türkiye'ye 'Berivan başımızın tacıdır' diyoruz."

Konuşmasının ardından Abbas'ı koltuğuna oturtan Sayan, belediyeye vereceği ilk talimatı sordu.

Herhangi bir isteğinin olmadığını ifade eden Abbas, "Recep Tayyip Erdoğan'ı, Savcı Sayan'ı, Ağrı'yı ve Türkiye'yi seviyoruz. Bolu Belediye Başkanımız, Suriyeli kardeşlerimin ekmeğini kesme." dedi.

Program, Sayan'ın çocuklara hediyelerini vermesi ve ikramların ardından sona erdi.



HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER GÜNCEL HABERLERİ

YAĞMUR OTO

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ