Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

Borazanlar taksi

BİİSTEK.COM

22-03-2019 22:22 Kategori: GÜNCEL | Bölge: Bolu

İstihdam Seferberliği bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

İstihdam Seferberliği bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Bolu'da, "İstihdam Seferberliği" bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. "

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda, İstihdam Seferberliği kapsamında ilde en fazla kişiye iş veren iş yeri temsilcilerine bilgilendirme yapıldı.

Vali Ahmet Ümit, burada yaptığı konuşmada, Bolu'nun ülke kalkınmasına çok önemli katkılar sunduğunu ve bu seferberlikle katkısının daha da artacağına inandığını belirtti. 

Hem ülke hem de Bolu olarak konulan hedefi geçeceklerini umduğunu belirten Ümit, "Çalışan insanlarımızın yüzünün gülmesi, bununla birlikte ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunulması hepimizi mutlu ediyor. Bu gerçekten takdir edilmesi gereken bir davranış. Sizleri bu nedenle tebrik ediyorum." diye konuştu.

Ümit, tüm işverenleri istihdam seferberliği konusunda maksimum katılıma davet etti. 

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Türker Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan istihdam seferberliği çağrısı üzerine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ilgili bakanlıkların çalışmalarıyla bugüne kadar verilen en nitelikli istihdam teşviklerinin hayata geçirildiğini söyledi.

İşverenleri kendilerine verilecek teşviklerden azami ölçüde yararlanmaya davet eden Ateş, Bolu iş dünyası olarak istihdam seferberliğine mümkün olan en iyi katkıyı sağlayabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın ile SGK İl Müdürü Mustafa Turan, devlet tarafından sağlanan işveren destekleri ile ilgili sunumlar yaptı.

Daha sonra, katılımcı firmalar söz alarak istihdam seferberliği kapsamında yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları ayrıca firma ve sektörleriyle ilgili sorun ve taleplerini aktardı.

Toplantıya, TSO Meclis Başkanı Halit Ergül, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz, OSB Müdürü Mustafa Gülen ve kentte en fazla istihdam sağlayan firma temsilcileri katıldı.



HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER GÜNCEL HABERLERİ

YAĞMUR OTO

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ