Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

Borazanlar taksi

BİİSTEK.COM

17-07-2019 13:01 Kategori: GÜNCEL | Bölge: Bolu

Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 85. Yıldönümü Coşkuyla Kutlanıyor

Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 85. Yıldönümü Coşkuyla Kutlanıyor
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 85. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Atatürk Uğur Mumcu Parkı'nda temsili olarak karşılandı. Ardından çok sayıda vatandaşın ve il protokolünün katılımıyla Anıt Park'a kadar kortej yürüyüşü yapıldı."

17 Temmuz 1934’te Bolu’yu ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehre gelişinin 85. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

İlk program Uğur Mumcu Parkı’nda yapıldı

Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında ilk program her yıl olduğu gibi Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleşti. Saat 9.15’te başlayan etkinliğe Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Sabri Saldıroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Atatürk temsili olarak karşılandı

Etkinlikte Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk temsili olarak karşılandı.  Temsili karşılama etkinlikleri kapsamında ayrıca Bolu Valisi Ahmet Ümit’e de milli sporcular Selcan Nur Mirici ve Aleyna Demirel tarafından Türk bayrağı verildi. Milli sporculardan bayrağı teslim alan Vali Ümit ise ay yıldızlı bayrağı üç kez alnına götürerek öptü. Buradaki program halk oyunları gösterileri ile son buldu.

Ata’ya saygı yürüyüşünde bulunuldu

Kutlama etkinlikleri Atatürk’e saygı yürüyüşü ile devam etti.  Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte il protokolü ve vatandaşlar Uğur Mumcu Parkı’ndan Anıtpark’a kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında vatandaşlar ise korteje alkışlarla ve ellerindeki Türk bayraklarıyla destek verdi.

Atatürk Anıtı’na çelenk

Ata’ya saygı yürüyüşün Anıt Park’ta son bulmasının ardından tören burada devam etti.  Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen törende Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Sabri Saldıroğlu ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende Vali Ahmet Ümit ve Belediye Başkanı Tanju Özcan Anıt Özel Defteri imzaladı.

Vali Ümit Anıt Özel Defterini imzaladı

Anıt Özel Defteri’ne yazdıklarını törendekilere paylaşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı sıfatıyla güzel Bolu’muza teşriflerinizin 85. yıldönümünde,  17 Temmuz 1934 tarihinin ilimize kattığı anlamı,  halkımızın yüreğinde oluşturduğu coşku ile kutlamanın onuru içerisinde sizi bir kez daha saygıyla selamlıyoruz.

85 yıl önce onurlandırdığınız ve güzelliklerinden mütehassis olduğunuz Bolu, günden güne gelişmekte güzelleşmekte ve kalkınma yolunda büyük mesafeler almaktadır.

Bolu halkı size layık olmaya çalışmanın gururunu da içselleştirerek büyük bir azim ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma görevi bilinciyle bu yüce milletin fertleri olarak,  birlik ve beraberlik içerisinde bütün gücümüzle emanetini layıkıyla yaşatmak için çalışıyoruz ve çalışacağız.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılında ülkemizi dünyanın en önemli güçlerinden biri haline getirmek için kültürümüze, medeniyetimize,  tarihimizin güzelliklerine,  bizleri biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak göstermiş olduğunuz yolda ilerliyoruz ve ilerleyeceğiz.

Bu anlamlı gün vesilesiyle sizi,  milletimizin ve devletimizin bağımsızlığı için kutsal vatan uğrunda canlarını seve seve feda eden aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz ve selamlıyoruz. Ruhun şad olsun.”

Başkan Özcan Anıt Özel Defterini imzaladı

Anıt Özel Defteri’ne yazdıklarını törendekilere paylaşan Belediye Başkanı Tanju Özcan, şu ifadelere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk;

İlimize teşriflerinizin 85’inci yıl dönümünü kutladığımız bugün Bolulular olarak sizi sevgi, saygı, minnet ve gururla anıyor, 85 yıl öncesinin heyecanını bir kez daha bayram havasında yaşıyoruz… 1919 yılında Kuva-yi Milliye Ruhu’yla başlatmış olduğunuz Milli Mücadele ile bu toprakları bizlere tekrar vatan kıldınız. Ve tam 85 yıl önce ayak bastığınız bu toprakları, yine aynı ruh ve bilinçle, 21. yüzyılda fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak, akıl ve bilimle bu güzel yurdun en güzel şehirlerinden biri olan Bolu’ya, gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda, milli unsurlardan asla taviz vermeden hizmet edeceğime huzurunuzda söz veriyorum.

Yüreği vatan, millet ve sizin sevginizle dolu Bolu’muzun belediye başkanı olarak sizleri ve ebediyete intikal etmiş tüm silah arkadaşlarınızı bir kez daha saygıyla anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Ruhun şad olsun!.”

“Atatürk” fotoğraf sergisi gezildi

Anıt Park’taki törenin ardından Bolu Belediye Başkanlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları” sergisinin açılışı gerçekleştirildi ve sergi gezildi.

Kutlama etkinliklerinin finalini Haluk Levent yapacak

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 85. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında akşam da saat 19.30’da Valilik önünden Belediye Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapılarak ardından saat 20.00’de belediye önünde kurulan sahnede Dj Gürkan Cop, Gözde Metin, Çankaya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu sahne alacak.  85. yıl coşkusunun doyasıya yaşanılacağı gecenin finali ise sanatçı Haluk Levent vereceği konser ile yapacak.



HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER GÜNCEL HABERLERİ

YAĞMUR OTO

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ