Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

Borazanlar taksi

BİİSTEK.COM

21-05-2019 14:01 Kategori: GÜNCEL | Bölge: Bolu

TÜBAKKOM’DAN AVUKAT CİNAYETİNE TEPKİ

 TÜBAKKOM’DAN AVUKAT CİNAYETİNE TEPKİ
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

" Bolu Barosunca, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde avukat Müzeyyen Boylu'nun eşi tarafından silahla öldürülmesine tepki gösterildi."

Bolu Adliyesi önünde bir araya gelen Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar, kadın cinayetlerine "dur" denilmesi için basın açıklaması yaptı.

Avukatlar adına açıklamayı okuyan Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Fatma Kubilay, aynı zamanda meslektaşları olan Müzeyyen Boylu'nun öldürülmesinin bir kadın cinayeti olduğuna vurgu yaptı.

Kadına karşı şiddetin önlenmesi için her zaman fedakarca çalışan kadın avukatlar olarak bu kez kadın cinayeti nedeniyle bir meslektaşlarını yitirmenin çok büyük üzüntüsü içinde olduklarını dile getiren Kubilay, "Eğitimli kişiler arasında yaşanan bir boşanma davasının bile kadın cinayetiyle sonuçlanması ülkemizde kadın şiddetinin geldiği durum açısından vahim ve ürkütücüdür. Bu cinayet bize kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın geldiği noktayı acı bir şekilde göstermektedir. Konu 'kadın' olduğunda sosyal, ekonomik ve eğitim farkının olmadığını görmek son derece rahatsız edici bir durumdur." şeklinde konuştu.

Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar, basın açıklamasının ardından dağıldı. 



HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER GÜNCEL HABERLERİ

YAĞMUR OTO

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ