Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

Borazanlar taksi

BİİSTEK.COM

19-05-2019 00:45 Kategori: GÜNCEL | Bölge: Bolu

Başkan Özcan’dan Milli Mücadelenin 100.Yılı Kutlamalarına Davet

Başkan Özcan’dan Milli Mücadelenin 100.Yılı Kutlamalarına Davet
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu yıl özel bir önemi olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İstanbul'dan yola çıkarak Samsun'a ulaşmasıyla başlayan İstiklal Mücadelesinin mihenk taşlarından olan 19 Mayıs 1919 tarihinin öneminden bahseden Başkan Özcan, meydanlara neden Atatürk posterleri ve Türk Bayrakları astıklarını anlattı."

Başkan Özcan, Milli Mücadele’nin başladığı 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı sebebiyle Bolu’da düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgiler vererek “Ben bu ülkeyi seviyorum, iyi ki milli mücadele yapılmış, iyi ki tam bağımsız bir Türkiye’de yaşıyorum” diyen herkesi etkinliklere davet etti. 

“100. YILA ÖZEL ATATÜRK POSTERLERİ, TÜRK BAYRAKLARI” 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bu 19 Mayıs’ın özel bir önemi olduğunun altını çizerek “100. Yıl. Milli mücadeleyi başlatan Kurucu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 100.yılı. Meydanlarda Atatürk posterleri, Türk Bayrakları var. Eğer o milli mücadele başlatılamasaydı veya başarısız olsaydı bugün o meydanda başka ülkelerin bayrakları, başta liderlerin fotoğrafı olabilirdi. İşte bu Milli Mücadele bunun için önemli. Biz bunu hatırlatmak ve vurgulamak için bu kadar çok Mustafa Kemal Atatürk resmi ve Türk Bayrağı kullandık.Milli mücadele ve Cumhuriyetle sorunları olan bazıları var ya hani şu yakın zamanda ölen fesli gibi onun zamanında milli mücadele başlarken, İngiliz muhipleri, Amerikan muhipleri cemiyetleri de vardı bu ülkede. Hala onun uzantılarını hatırlatmak için işte o kadar çok Atatürk posteri ve Türk Bayrağı kullandık. Eğer onlar olmasaydı, belki Yunan bayrakları ve Yunan liderinin orada fotoğrafları olurdu. İşte gençlerimize bunu hatırlatmak istedik. İyi ki Mustafa Kemal Atatürk Milli Mücadeleyi başlatmış, iyi ki iyi Milli Mücadele başarıya ulaşmış, iyi ki biz 100.yılda bu Milli Mücadelenin başlangıcını kutlayabiliyoruz”

 “CUMHURİYET SEVDALILARINI ETKİNLİKLERİMİZE BEKLİYORUM”

Başkan Özcan, resmi programın dışında kutlamalar devam edeceğini belirterek; “19 Mayıs 19.19’da Atabarı gösterimiz var. Tüm Türkiye’nin her ilinde aynı saatte olacak. Saat 19.19’da Kültür Sanat Merkezimizde, Valiliğin karşısında halkımızın geniş katılımıyla bu Atabarı oyununu gerçekleştireceğiz. Akabinde 21.30’da 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu önünde buluşacağız. Hep birlikte bütün Cumhuriyet sevdalıları, bu ülkeyi seven tüm Bolulularla birlikte bir fener alayı düzenleyeceğiz. Bu fener alayı Valilik önünde sona erecek. Valilik önünde de önce Belediye Bandomuzun küçük bir konseri olacak. Arkasından Fatih Acar ve Feryal Özyavuz kardeşlerimizin bir gençlik konseri olacak. Sonrasında da 100.yıla yakışır bir havai fişek gösterisiyle etkinliklerimizi sonlandıracağız. Tüm vatandaşlarımızı ben bu ülkeyi seviyorum, iyi ki milli mücadele yapılmış, iyi ki tam bağımsız bir Türkiye’de yaşıyorum diyen bütün Cumhuriyet sevdalılarını etkinliklerimize bekliyorum” şeklinde konuştu.



HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER GÜNCEL HABERLERİ

YAĞMUR OTO

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ