Bolu
+20°C
İstanbul
+22°C
Ankara
+23°C

Borazanlar taksi

BİİSTEK.COM

19-05-2019 18:08 Kategori: GÜNCEL | Bölge: Bolu

BAŞKAN ÖZCAN: ALLAH BİZİ KORUMUŞ

BAŞKAN ÖZCAN: ALLAH BİZİ KORUMUŞ
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan basın toplantısı yaparak Bolu Merkez de Cumartesi gecesi yoğun sağanak yağış sonrası meydana gelen su baskınları ile ilgili açıklamalarda bulundu."

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Başkanlık Makamında düzenlediği basın toplantısında Cumartesi gecesi yoğun sağanak yağışı ile ilgili bilgiler verdi.  Bolu Merkezde metreye kareye 61 buçuk kg yağmur düştüğünü ifade eden Başkan Özcan, 11 Kasım 1938’den bugüne bu şekilde yağış olmadığını söyledi.

Başkan Özcan açıklamasına şöyle devam etti ; “Belki farkına vardı, belki varamadık ama tam anlamıyla dün gece Allah bizi korumuş. Bolu merkezde metrekareye düşen yağış 61 buçuk kilogram. Bu çele bölgesinde 78 buçuk kilograma kadar çıkmış. Bu yağıştan daha fazlası en son 11 Kasım 1938 ‘de yağmış. Bolu Belediyesi mücavir alan sınırı 7 bin 500 hektar. Buda 75 milyon metrekare demek. Bu alana düşen yağış 4 milyon 612 bin 500 ton. Bunun yüzde 90’nı 4 saat içerisinde yağmış.  100 metrekareye 6 ton 150 gram yağış düşmüş. 1 dönüme 61 ton yağış düşmüş. 10 dönümlük bir alan 600 ton yağış düşmüş.  Biz şehre içme suyu olarak saniyede 400 litre su veriyoruz. 1 dakikada ise 24 ton su verebiliyoruz. 1 saatte 1440 ton su veriyoruz. 1 günde de 34 bin 560 ton su veriyoruz. Sadece Belediye mücavir alan sınırı için söylüyorum. 4 milyon 612 bin 500 ton.

“135 günde bizim şehre verdiğimiz su yaklaşık 4 saatte gökten şehre inmiş.

Olayın büyüklüğü bu şekilde. Allah bizi korudu diyoruz. Bu bize uyarı oldu. 200 civarında ev ve işyerinde su baskını ihbarı aldık. Bunlardan bir tanesinin mağduru da benim. Bu belki 20-30 veya 50 yılda bir karşılaşılacak bir durum. Bu vesileyle de alt yapı konusunda da eksiklikler ortaya çıkmış durumda. Hangi bölgelerde su baskınlarından dolayı zarar oluştuğunu tespit ediyoruz. Oralardaki alt yapıyı da yeniden ele almak durumdayız. Ancak şunu söyleyebilirim. Bu yağış bir 4 saat daha devam etseydi maalesef Bolumuzun ana arterlerinde büyük derelerin oluşmasına ve sadece mal kayıpları değil can kayıplarında yol açabileceği ortada.80 yıl sonra ilk kez böyle yağmur yağmış ama bu tekrarlanmayacak anlamı çıkmaz. Bizim her zaman hazırlık olmamız gerekiyor. Evlerde ve işyerinde ekipler tespitleri yapmaya çalışıyor. Önümüzdeki süreçte çok büyük zarar görenler ile ilgili Belediye’nin hizmet kusuru olduğu tespit edilen vatandaşlarımızla ilgilide üzerimize düşeni yapacağız. Bolumuza geçmiş olsun. “



HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER GÜNCEL HABERLERİ

YAĞMUR OTO

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ